samedi 1 septembre 2018

LỄ HỘI VĂN HÓA THẾ GIỚI -Thành phố Hồ Chí Minh- Gyeongju 11-2017




LỄ HỘI VĂN HÓA THẾ GIỚI -Thành phố Hồ Chí Minh- Gyeongju 
được tổ chức tại công viên 23 /9 vào tháng 11-2017 






Đại Hàn









Trong lễ phục của Đại hàn


Cambodge



 








Thái Lan


















 
Mông Cổ




ATuấn  với đoàn vũ Mông Cổ









Những gian hàng của các tỉnh Đại Hàn và một vài Công Ty của VN giới thiệu về sản phẩm mới



Welcome to DAEGU








 Nhà Văn Hòa của Hàn Quốc


 dưới hầm công viên 23/9 có trung tâm ẩm thực ASIAN FOOD TOWN  và TAKA PLAZA  được khai trương vào tháng 3-2017 






























 Triển lãm vè Đại Hàn



The Most Expensive and Unique Food in the World.

The Most Expensive and Unique Food in the World.


Breakfast

Start the most important meal of the day with a fresh and cold Brisbane first-harvest mango, $4,200 each.

Like

Next, try some of the Zillion dollar lobster frittata. This misleading dish costs "just" $1,000 and is full of lobster meat and caviar.

Like

May also interest you:


These Cornish Pasties Are So Good You'll Want Two!



When it Comes to Dessert, Nothing Beats a Cherry Pie!



Treat Yourself and Your Family to Some Delicious Churros



Hilarious: You Really Play a Good Golf Game, Old Man


Lunch

Start with some classic appetizers like cheese and bread. The cheese is Pule, a donkey cheese from Serbia that costs $700 per pound (450 grams). The bread is a Shepherd's Loaf, made with a 55-year-old sourdough recipe in the Cotswolds, England, and a single piece will cost you $35.


Like

Like

To cleanse your palate before the next dish, try some Almas. This $25,000 rare caviar from Iran is sold in the Caviar House & Prunier in London and served in a 24 karat gold can.

Like

Now you are ready to sink your teeth into aWagyu Rib-eye steak from Hyogo, Japan. The cows are given premium food to eat, beer and sake to drink, and get daily massages to keep their meat tender. The price of a steak from this 5-star cow resort? $2,800
 
If you are not in the mood for a steak and you want something more "simple", try the Bacon Bling Burger. Made in the Tiato restaurant in Santa Monica, this burger is full of "rare breed bacon", black truffles, saffron and truffle oil. The price is $235, not including fries.


Like

Another great way to enjoy Wagyu beef is with some Anqi pho soup also found in the Tiato restaurant. This rich soup is full of white alba truffles, a foie gras broth and hand-raised bean sprouts, all for the price of $5,000.


Like

For dessert, you can take a bite out of the cake from the Duke and Duchess of Windsor's 1937 wedding. It was kept in a box after the wedding and sold at a public auction for $29,900 in 1998. I have no idea what it tastes like today, but I'm willing to give it a try!

Like

Dinner

Your first dish will be a Florette Sea and Earth salad made by celebrity chef Raymond Blanc in the Hempel Hotel in London. The salad is made with beluga caviar, grated truffle, gold leaf, Cornish crab and lobster. The dressing offered is a 30 year old balsamic sauce which tips the price of this artistic plate just a touch over $1,000.

Like

After all the meat you had for lunch it's time for a bit of fish so why not try the Angelito Araneta's golden sushi combination for "just" $2,700? Served with three Mikimoto pearls and a 24-karat gold leaf wrap on each piece, this dish proves how much they love sushi in the Philippines.

Like

The Albarragena jamon Iberico de Bellota is a ham dish from pigs raised in Spain and served in London for $2,682. Each ham comes with its own DNA certificate proving its origin and quality.

Like

Your dessert will be the $25,000 Frozen Haute chocolate ice cream from New York. It consists of a blend of cocoas, including 14 of the world's most expensive varieties. Topped with edible 24-karat gold, and served in a golden goblet you can take home with you, this is the most expensive dessert is the world.

Like

As you sit back and relax after your day of culinary delights, sip some Henri Jayer Richebourg Grand Cru, the most expensive wine in the world. The average price of a bottle is $16,500 and it's made from the finest Pinot Noir grapes in the world.

Like

Thanh Phước chuyển

vendredi 31 août 2018

Trồng hành lá tại nhà

Bạn hãy tận dụng các lõi giấy vệ sinh bỏ đi. Bạn hoàn toàn có thể tự trồng hành lá ăn cả năm không hết. Hãy làm theo hướng dẫn sau.

Hành lá là loại rau gia vị được sử dụng rất nhiều trong các món ăn Việt. Nó không chỉ tạo hương vị thơm ngọt hơn cho món nấu mà còn được dùng để trang trí món ăn với sắc lá xanh tươi.



Hành lá là loại rau không thể thiếu trong bữa ăn gia đình.

Đồng thời, ăn hành có thể giúp cơ thể khỏe mạnh hơn vì trong hành chứa nhiều chất dinh dưỡng cần thiết và vitamin tốt cho mắt, trái tim và cơ thể.

Theo Y học cổ truyền, hành có vị cay, ngọt, tính ấm, nhiều nhựa, chứa nhiều vitamin và khoáng chất, có tác dụng giúp giải cảm, diệt khuẩn, làm thông khí,… điều hòa kinh mạch và tạng phủ, mang lại nhiều lợi ích cho sức khỏe người dùng.

Bên cạnh đó, hành còn là loài cây “Thạch Sanh” dễ sống mà các mẹ hoàn toàn có thể tự trồng ở nhà. Đặc biệt, chị em chỉ cần tận dụng lõi giấy vệ sinh là đã có thể thu hoạch được cả “vựa” hành lá phục vụ cho bữa cơm gia đình.

1. Nguyên liệu cần chuẩn bị



- Cây hành lá còn rễ

- Đất trồng

- Dao hoặc kéo

- Nước sạch

- Lõi giấy vệ sinh

2. Cách trồng hành bằng lõi giấy vệ sinh
Bước 1: Bạn dùng dao hoặc kéo cắt phần lá hành phía trên để nấu ăn bình thường và giữ lại khoảng 5cm phần gốc trắng có cả rễ.



Bước 2: Để biến lõi giấy vệ sinh thành hộp trồng hành lá, bạn hãy cắt 4 đường dài khoảng 2cm cách đều nhau ở một đầu của lõi giấy. Sau đó, bạn gấp các cạnh này chồng lên nhau từng góc để được như hình bên dưới.



Bước 3: Đổ đất đầy vào trong hộp giấy. Sau đó bạn trồng ngập phần rễ hành lá vào trong đất.



Bước 4: Tưới một ít nước để giữ đất ẩm. Sau đó, cẩn thận xếp các hộp hành đứng vững trong khay nhựa. Đặt khay này bên cạnh cửa sổ hoặc nơi có ánh sáng.



3. Cách thu hoạch hành

Trồng hành lá rất đơn giản nên việc thu hoạch cũng khá dễ dàng. Chỉ sau khoảng 7 ngày, hành lá sẽ bắt đầu ra chồi và chuẩn bị mọc thân xanh. Sau 14 - 20 ngày, thân hành mới sẽ mọc lên cao và bạn có thể thu hoạch lá.

Bạn cắt phần lá phía trên và lại tiếp tục nuôi phần rễ dưới để luôn có hành lá sử dụng hàng ngày.



Chỉ từ 14 - 20 ngày bạn sẽ có hành ăn quanh năm.

4. Lưu ý khi trồng hành lá tại nhà

- Không đặt cây trực tiếp dưới ánh nắng mặt trời.

- Tưới nước cho cây mỗi ngày nhưng chỉ tưới ẩm đất, tuyệt đối không tưới quá nhiều nước hoặc để đất khô cằn.

- Sau ba lần cắt lá nên bổ sung thêm một chút phân hữu cơ hòa tan để cung cấp dinh dưỡng nuôi cây phát triển.